Skip to main content

Etter en vellykket lansering av samkjøring til sykehuset, kan Brakar og Nabogo rapportere om over 1 700 samkjørsler i Drammen så langt. – Vi satte oss forsiktige mål, men har overgått disse med god margin. Det er vi veldig fornøyde med, sier prosjektleder Kjersti D. Nordgård i Brakar.

Det var i mai at Brakar i samarbeid med danske nabogo lanserte et samkjøringstilbud til Drammen sykehus. Målet er å teste ut samkjøring før nytt sykehus skal åpnes i 2025, slik at Brakar og Vestre Viken HF sammen kan planlegge for et godt mobilitetstilbud til og fra det nye sykehuset. 

– Vi hadde mål om 400 samkjøringer de første tre månedene, og 2 500 de første to årene. Det var forsiktige mål, så da er det ekstra moro at vi allerede kan vise til så gode tall, sier Nordgård. 

Stadig flere turer å velge blant

Stadig flere turer blir opprettet i appen, og per nå ligger det ca. 100 faste turer inne dersom man går inn og søker på skyss i Drammen. Appen er tilgjengelig for alle, ikke bare ansatte på sykehuset.

– Det er mange faste sjåfører som legger inn turer, som har blitt gode ambassadører for samkjøringstilbudet i Drammen. Vi så stor nytte i å starte prosjektet ved sykehuset, med mange ansatte, og synes det er veldig positivt å se at det nå ligger turer ute på mange andre strekninger, også, sier Nordgård. 

Tallene viser foreløpig at det er flere sjåfører enn passasjerer. – Vi er kjempefornøyde med at så mange har kommet i gang, og håper at enda flere passasjerer vil teste ut tilbudet, sier Nordgård, og legger til at løsningen er veldig enkel å ta i bruk.

God utvikling flere steder

Samkjøring gjennom Nabogo har blitt godt tatt imot flere steder. – Vi er veldig glade for den utviklingen vi har sett i Norge de siste seks månedene, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger av de som bruker tjenesten. Flere kollektivselskaper og kommuner har blitt inspirert av denne utviklingen, sier Kirubel Hailu, Country Manager for Nabogo i Norge.

Ny funksjon i appen

Nå er det også lansert en ny funksjon, som gjør at du som passasjer ikke selv trenger appen for å sitte på med en kollega eller bekjent. Den nye ”Kjør nå”-funksjonen fungerer slik at den som kjører kan generere en QR-kode i appen som den som skal sitte på bare kan skanne. 

På den måten får sjåføren logget turen, og får tilskuddet fra nabogo på 15 kr per passasjer. Dette gjør det enklere for passasjeerr å teste løsningen uten å installere appen. 

FAKTA: 

Slik bruker du nabogo


Sjåfører:

  • Lag en profil i appen nabogo. 
  • Legg inn dine faste turer. Det er helt uforpliktende – først når du aksepterer en forespørsel om skyss har du en avtale.
  • Som sjåfør får du 15 kroner per passasjer. Sitter de på lenger enn 10 km, får du i tillegg 1 krone per km. Betaling skjer automatisk når turen er over.

Passasjerer:

  • Lag en profil i appen nabogo. 
  • Søk etter skyss, og opprett et skyssvarsel for å bli varslet når noen kjører på strekningen din. 
  • Når du bestiller skyss har du en avtale så snart sjåføren godkjenner din forespørsel. Du blir så hentet på avtalt nabogo-møtested til avtalt tid. 
  • Du kjører gratis de første 10 km. Deretter koster det 1 krone per km. Betaling skjer via en egen «lommebok» i appen. 

For ytterligere informasjon:

Kontakt salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård på telefon 918 43 227 eller e-post: kjersti.nordgard@brakar.no.