Skip to main content
Bilde av folk som kjører sammen i samme bil.

Prosjekt samkjøring

Brakar har inngått avtale med det danske selskapet Nabogo om appteknologi som gjør det mulig for en som skal ut å kjøre, og en som trenger transport, å finne hverandre og kjøre sammen. Brakar har valgt ansatte ved Drammen sykehus som en del av piloteringen og håper dette vil bidra til at flere ansatte kjører sammen til og fra jobb.   

Tester ut før nytt sykehus åpner 

Om noen få år skal ansatte ved Drammen sykehus og store deler av de ansatte ved Blakstad sykehus flytte arbeidsdagen sin til Brakerøya. Hensikten med prosjektet er å teste ut samkjøring på Drammen sykehus før nytt sykehus skal åpnes i 2025, slik at Brakar og Vestre Viken HF sammen kan planlegge for et godt mobilitetstilbud til og fra sykehuset.  

Gratis å bruke samkjøring med Brakar periodebillett 

Et busstilbud som betjener sykehuset med en bussavgang hvert 7,5 minutt er under planlegging. Tanken er at reisende som allerede har periodebillett hos Brakar skal kunne benytte samkjøringstjenesten gratis. 

Brakar har mål om å integrere togbilletter, bysykler, sparkesykler og samkjøringstjenester i en felles app. Fortrinnsvis med avtaler og forretningsmodeller som gjøre det enklere for de reisende å bruke tilbudene om hverandre. 

Samarbeider med Nabogo 

I prøveprosjektet vil Brakar benytte appen Nabogo. Nabogo er et dansk selskap som har samarbeidet med fylker og kollektivselskaper om samkjøring siden 2018. Nabogos mål er å styrke kollektivtrafikken med samkjøring – spesielt der det i dag mangler mobilitet. Gjennom deres app kan reisende finne sjåfør eller passasjer som skal til og fra samme sted, slik at man kan kjøre sammen. De som stiller som sjåfører vil få en godtgjørelse basert på antall kilometer kjørt.  

Har testet samkjøring tidligere 

Brakar har tidligere testet ut samkjøring i Modum, Krødsherad og Sigdal. Dette skjedde sommeren 2019. Erfaringene derfra var gode. Flere samkjøringprosjekter ble vurdert videre, før covid-19 stoppet dessverre arbeidet med samkjøring over hele landet.  

Les mer om hvordan tjenesten fungerer.