Skip to main content

Buskerud fylkeskommune har, av hensyn til sikkerhet på veien, bestemt å innstille all skoletransport i store deler av Buskerud mandag 22. januar.

Beslutningen er tatt etter at Statsforvalteren i ettermiddag har hatt samråd med fylkeskommunen, politiet, Statens vegvesen og Brakar.

Årsaken er at det er varslet store mengder nedbør i form av regn, og væromslaget vil med stor sannsynlighet føre til svært vanskelige kjøreforhold. Avgjørelsen er tatt for å sikre fremkommelighet langs veien for ryddemannskaper, utrykningskjøretøy og annen viktig transport. 

Dette vil si at all skoletransport til videregående skoler, ungdoms- og barneskoler blir innstilt mandag. Dette gjelder også elever som har behov for spesialskyss. Unntaket er skoler i følgende kommuner: Flå, Nesbyen, Gol, Hemsedal, Ål og Hol.

Brakar vil, i samarbeid med vår operatør Vy, vurdere hva som skal/kan kjøres av ordinær rutetrafikk. Oppdatert informasjon blir lagt ut i løpet av søndag. Kundesenteret vil holde åpent på telefon 177 fra 13:00-17:00.