Skip to main content

Fra 1.januar er Svelvik en del av nye Drammen og vi i Brakar ønsker alle i Svelvik hjertelig velkommen til oss! Vi håper dere vil finne det enkelt å reise kollektivt også med Brakar.

Linjene vi kommer til å kjøre er:
91 Drammen – Svelvik
92 Svelvik – Mariås
98 Berger – Tangen – Mariås

Linje 92 kjører Svelvik ferjekai – Mariås. Her kjøres også stort sett som dagens linje, men Brakar kjører ikke en avgang kl. 21.00 på hverdager fra Mariås. Linje 98 er primært en skolelinje som kjører mellom Tangen, Mariås og Berger. Elever som bor langs Bergerveien må ta bussen fra Berger gård. Brakar vurderer egen skoleskyss for de minste elevene i området Strandveien/Hovsveien i samråd med Svelvik kommune. Foresatte vil eventuelt motta informasjon om dette innen midten av desember.

  • Elever fra/til Svelvik ungdomsskole: Skal i utgangspunktet benytte linje 98.
  • Elever fra/til Ebbestad skole: Skal i hovedsak benytte linje 98.
  • Elever fra/til Tangen skole: Skal i hovedsak benytte linje 98.

Elever fra/til videregående skoler i Drammen/Lier skal benytte linje 91 til Drammen.

Elever fra/til Sande videregående
Elever fra Mariås benytter VKT skolebuss nr  1816/1814 til skolen og nr 1821 fra skolen.
Elever fra Svelvik sentrum og videre i retning Berger kan benytte VKTs linje 93 Svelvik – Sande vgs. Denne kjører fra Ferjekaja.
Elever bosatt nord for Svelvik (Hella/Tangen) må benytte Brakars rute 91/98 til/fra Svelvik ungdomsskole og bytte til/fra VKTs rute 93 der.

Noen enkle tips
Last ned Brakar Billett fra App Store eller Google Play. Det er den enkleste og billigste måten å kjøpe billett på.
Last også ned Brakar Reise – så har du oversikten over når bussen kommer i lomma. Også den er tilgjengelig både for iPhone og Android.
Vi anbefaler å følge Brakar på Facebook, Instagram og Twitter, så du kan få med deg trafikkmeldinger og annen nyttig og god informasjon.

Priser og betaling
Oversikten over Brakars billettpriser finner du her. Vi endrer prisene 1.februar hvert år. Den raskeste og enkleste måten å betale på er å bruke Brakar Billett. Ved å bruke appen eller ved å fylle på reisekort med periodebillett eller reisepenger i nettbutikken, slipper du å betale ombordtillegget på 20 kroner. Barn og honnør betaler ikke ombordtillegg. Du kan betale kontant i Brakars busser, men de har ikke kortterminal.

Brakar nettbutikk
Brakar har nettbutikk, og på brakar.no kan du kjøpe periodebillett, ungdomsbillett eller fylle på reisepenger på reisekortet ditt.

Kortet kan du hente på vært kundesenter i Drammen eller få tilsendt per post. Da betaler du kr 50,- i ekspedisjon og porto. Kjøp av periodebillett, ungdomskort eller reisepenger i nettbutikken blir knyttet opp mot ditt reisekort, men billetten ligger ikke på reisekortet før du har aktivert den på bussen. Dette skjer automatisk når du bruker kortet på billettmaskinen.

Ved bruk av reisekort får du en påminnelse i bussen tre dager før billetten utløper.
Vi anbefaler å fornye billetten i god tid før den utløper. Når du kjøper billett på brakar.no før klokken 21:00, vil billetten vanligvis være tilgjengelig på billettmaskinen i bussen dagen etter. Maskinene er ikke koblet mot nett, så det kan ta opptil tre dager før billetten er lastet ned.

Kundeservice og kontakt
Har du spørsmål til oss? Kom gjerne innom vårt kundesenter eller ring oss på 32 20 30 90. Du kan også nå oss på e-post kundesenter@brakar.no eller via Facebook Messenger.