Skip to main content

Vi i Brakar synes at det er spennende og flott at vår operatør Nettbuss har kjøpt inn to selvkjørende busser som skal settes i drifti løpet av høsten 2018. Nettbuss samarbeider med Brakar, Statens vegvesen, Applied Autonomy og Kongsberg kommune, og en av de innkjøpte bussene vil gå i Kongsberg.

Testingen av bussene vil skje i Kongsberg fra 17.september. Etter planen vil Brakar kunne slippe på kunder på bussene fra uke 45. Det vil da være en vert om bord i bussen. Pilotperioden vil vare i ni måneder, og deretter vil det bli vurdert om bussene skal settes inn i fast trafikk. Brakar har også et mål om å få flere selvkjørende busser i drift i løpet av det kommende året.

Positivt at Nettbuss er frampå
Nettbuss ønsker å være i front i utviklingen av kollektivtransport med buss og mener selvkjørende busser vil være en del av morgendagens trafikkbilde. Det vil også gjøre at flere vil få muligheten til å reise kollektivt. Brakar er veldig fornøyd for å samarbeide med en operatør som er så frampå i den teknologiske utviklingen i kollektivtrafikken.

Bussene som er kjøpt inn er batteridrevne busser med ti sitteplasser og fem ståplasser. De kan om nødvendig betjenes manuelt. Kongsbergselskapet Applied Autonomy har utviklet styringssystemene for bussene, disse har blitt godkjent for uttesting og drift av Statens vegvesen Vegdirektoratet.