Skip to main content

Søndag 28. juni overtar Ruter ansvaret for kollektivtilbudet i Røyken og Hurum. Dette som en konsekvens av sammenslåing av Asker, Røyken og Hurum til en kommune.

Ruter vil kjøre to linjer til Drammen, 251 Drammen – Hyggen – Sætre og 261 Drammen – Røyken – Sætre. Disse erstatter Brakars linje 81 Drammen –Spikkestad –  Sætre, og 85 Drammen – Åsheim – Sætre.

Brakars billetter vil fortsatt være gyldig på Ruters linje 251 og 261 dersom du kjøper disse i Brakars billettapp. Du får også  fri overgang til Ruters linjer i Røyken og Hurum med Brakars billetter på app i sonen du reiser til/fra.  Brakars ungdomsbillett vil være gyldig i både Røyken og Hurum som før, men også den kun på app. Ruter-billetter kjøpt om bord i bussen vil ha overgang på Brakars busser i Lier/Drammen.

For kunder som skal bytte til Brakars linjer i Lier eller Drammen anbefaler vi å kjøpe Brakars billett på app, da dette gir overgang til Brakars linjer.

Refusjon
Kunder som har periodebillett, reisepenger eller ungdomsbillett på reisekort fra Brakar har rett til refusjon. Dette får du ved oppmøte på Brakars kundesenter, Bragernes torg 1, Drammen.  

Til slutt takker vi våre kunder i Røyken og Hurum for 10 fine år, og ønsker fortsatt velkommen om bord hos Brakar!

Brakar og Ruter jobber sammen for å gjøre billettering på tvers av selskapene enklere, og sammen med Østfold Kollektivtrafikk skal de tre kollektivselskapene i Viken ha en felles pris- og betalingsmodell for Viken klar til 2024.

Ruters informasjon om ruteendringene i Asker og Bærum finner du her.