Skip to main content

Den nye elektriske ferja i Svelvik settes i drift fra 1. januar, men på grunn uforutsette tekniske utfordringer må den de første dagene gå på biodiesel og ikke strøm.  

Den elektriske ferja har ligget til kai i Svelvik siden slutten av november, og tiden frem til nå har blitt brukt til opplæring av mannskap og testing av lading og teknologi. Det var under en omfattende fullskalatesting nylig at det ble oppdaget at konverterne genererte elektronisk støy, slik at det ikke er mulig å lade med full kapasitet. Dette betyr at ladetårnet ikke kan brukes før problemet er løst.

– Dette har ikke vært et problem på lignende installasjoner tidligere, men her bruker vi en annen type batterier. Nå må vi inn med filterpakker som fjerner den elektroniske støyen, og disse har dessverre noe leveringstid. Vi har bedt leverandøren gjøre det de kan for å få levert det vi trenger snarest mulig, sier adm. direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen.

Frem til dette er løst, vil ferja gå på biodiesel.

– Vi synes selvsagt det er veldig leit at vi ikke får kjørt på strøm fra dag én, men vi håper og tror det ikke vil ta veldig lang tid før vi er operative, sier adm. direktør Terje Sundfjord i Brakar.

Kontaktpersoner for ytterligere kommentarer:

Øyvind Lund, Bastø Fosen, tlf. 95 22 78 88

Terje Sundfjord, Brakar, tlf. 992 29 093

 

 

[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Image_Widget»][/siteorigin_widget]