Skip to main content

I disse dager starter Brakar AS og Vy Buss AS opp en helt ny kontraktsperiode for Hallingdal og Hemsedal.

Den nye kontrakten hadde oppstart 1. juli og oppstart med nye busser og nytt billettsystem har gått knirkefritt.

– Vy Buss har igjen gjort en utmerket jobb og vi takker Vy for en vel gjennomført oppstart. Samarbeidet med Vy Buss har vært godt i mange år, og vi ser frem til nye år med Vy Buss bak rattet i Hallingdal og Hemsedal, sier adm. direktør Terje Sundfjord i Brakar.

Oppdraget har en årlig antatt verdi på ca. 48 millioner kroner. Det er den minste kontrakten Brakar lyser ut i sitt område. Tidligere var kjøringen i Hallingdal og Hemsedal delt opp i tre små kontrakter, men Brakar valgte å slå sammen hele området for å skape mer interesse for anbudet blant bussoperatørene. Det kom inn tilbud fra tre tilbydere da konkurransen ble lyst ut. Alle tre tidligere kontrakter ble kjørt av Vy Buss – dvs. tidligere Nettbuss.

– Vi er veldig glade for å ha vunnet dette anbudet og synes det er stas å være i gang! Vi har en myk start med få avganger nå i sommer, og forbereder oss til full produksjon og elbusser til høsten, sier regiondirektør Heidi Renolen i Vy Buss.

Elbuss til høsten

Brakar har bedt om mer miljøvennlige busser i Hallingdal og Hemsedal i denne kontrakten, og fra høsten av blir det elektriske busser på veien også i Hallingdal og Hemsedal. Disse er litt forsinket grunnet pandemi og logistikkproblemer i forbindelse med hendelsen i Suez-kanalen i vår. Bussene skal etter planen være på plass i Hallingdal og Hemsedal i september.

For ytterligere kommentarer:

Terje Sundfjord, adm. direktør i Brakar. Tlf. 992 29 093