Skip to main content

Fra fredag 6. mai er nattbussen i Drammen i gang igjen. For første gang kjører vi også nattbuss til Fjell.

– Vi er veldig glade for å få nattbussen i gang igjen nå, og håper at det nye tilbudet til Fjell blir tatt godt i mot, sier salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård i Brakar.

Nattbussen kjører natt til lørdag og søndag på linje 3 til Fjell, linje 4 til Kniveåsen, linje 22 til Konnerud og linje 51 til Mjøndalen. Bussene går fra Drammen sentrum litt over klokken 01, 02 og 03, og det er vanlig busspris som gjelder.

Brakar gjør hele tiden vurderinger i forhold til trafikkgrunnlaget på hvor nattbussene skal kjøre. – Vi er avhengig av godt belegg, så vi kjører på de mest trafikkerte linjene. Vi oppfordrer derfor flest mulig til å bruke nattbussen så vi kan beholde de. Det er en veldig billig, rask og trygg måte å komme seg hjem fra byen på, sier Nordgård.

Hver sin side av elva

På grunn av riving av bybrua får ikke nattbussene betjent begge sider av elva, så bussene til Fjell, Kniveåsen og Konnerud vil starte fra Strømsø torg/busstasjonen, mens den til Mjøndalen vil kjøre fra Bragernes.

Nattbussen i Drammen ble tatt ut av drift da utestedene stengte på grunn av koronaen. Den kjørte en kort periode i julebordsesongen, men ble stanset igjen på grunn av høye smittetall. Nå er den endelig i trafikk igjen.

– På grunn av lange varslingsfrister mot operatør, tar det dessverre litt tid å gjøre endringer i busstilbudet, men nå har våren kommet og flere er ute på byen, så da er det fint å få nattbussen på veien igjen, sier Nordgård. 

Pressekontakt:

Kjersti D. Nordgård, salgs- og markedssjef. Tlf. 918 43 227