Skip to main content

Brakar satser i Hallingdal, og i sin nye kampanje har de fått med seg Ål og Hol mållag på utformingen. ­– Bussen er viktig for lokalmiljøet, og hva var vel mer naturlig enn å samarbeide med Mållaget for å spre budskapet vårt på dialekt, salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård i Brakar.

Hallingdal representerer ytterpunktet i Brakars driftsområdet, og gjennom den nye kampanjen er målet å få enda flere hallinger til å bruke bussen.

– Tidligere i høst kom vi for første gang med elbusser i Hallingdal. Det er vi veldig stolte av. Et så vakkert område fortjener et kollektivtilbud som er mest mulig utslippsfritt, og det budskapet ønsker vi å gå bredt ut med, sier Kjersti D. Nordgård i Brakar.

«Elbuss æ tingen, eksos lika ingen»

I kampanjemateriellet heter det blant annet at «Elbuss æ tingen, eksos lika ingen!», på skikkelig halling. Materiellet er laget i samarbeid med Brakars reklamebyrå Los & Co. og Ål og Hol Mållag.

– Vi arbeider for at dialekt og nynorsk blir brukt i alle sammenhenger. Å bruke hallingdialekt i informasjon og reklame rettet mot hallinger fungerer godt. En halling som ser et hallinguttrykk stopper opp, leser teksten og får med seg innholdet. Ål og Hol Mållag oppfordrer flere til å gjøre som Brakar. Dialekt og reklame er sant, sier Svein Erik Strand, leder i Ål og Hol Mållag.

Kampanjen er allerede blitt lagt merke til, og Brakar har fått flere hyggelige tilbakemeldinger på bruk av språket.

– Det lokale talemålet gir oss et fellesskap og en identitet som gjør det lettere å kjenne nærhet til innholdet, sier Arne Moslåtten, som har bistått med teksten på oppdrag for mållaget.

«Rett som det æ, so går det ein buss»

Satsingen på elbusser er bare en del av kampanjen som skal kjøres i Hallingdal det neste halvåret. I tillegg vil Brakar formidle både at det er satt opp flere avganger mellom Nesbyen, Gol og Geilo – «Rett som det æ, so går det ein buss» – og at «Skulebussen kan brukast tå alle».

– Vi kjører mye skolebuss i Hallingdal, og mange tenker kanskje at disse er forbeholdt skolebarn, men i hele Brakar er alle skolebusser åpne for alle. Så her er det bare for hallingene å benytte seg av alle bussene som kjører i området, påpeker Nordgård.

Pressekontakt:

Kjersti D. Nordgård, salgs- og markedssjef. Tlf. 918 43 227

[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Image_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Image_Widget»][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Image_Widget»][/siteorigin_widget]