Skip to main content

Brakar utvider bestillingstjenesten Fleks Gol Sentrum, og kjører nå også til Herad, Svenkerud, Liagardan, Åsgardan, Robru, Øygardan, Tuppeskogen og Rotneim. ­– Vi ønsker ganske enkelt å nå ut til flere, sier prosjektleder Johan Sigander i Brakar. I uke 5 og 6 blir det også gratis for passasjerer å bruke tjenesten.

Brakar Fleks er en bestillingstjeneste som inngår i den ordinære kollektivtrafikken, og som fungerer slik at passasjeren selv bestiller turer når de ønsker å reise

Frem til nå har det bare vært mulig å bestille turer i sentrum, men nå utvides området til også å gjelde Herad, Svenkerud, Liagardan, Åsgardan, Robru, Øygardan, Tuppeskogen og Rotneim. ­­Man kan hentes på alle ordinære holdeplasser i disse områdene (unntatt Gol camping), samt flere nyopprettede virtuelle holdeplasser. Dette er umerkede holdeplasser man finner i appen Brakar Fleks, som man også bestiller turer gjennom.

– Vi går fra 33 til 120 mulige holdeplasser å reise til og fra. 34 av dem er virtuelle, forteller Johan Sigander.

Gratis prøveperiode

Bestillingstjenesten er tilgjengelig på hverdager fra 9:30-13:00 og fra 15:30-20:00. Brakar ønsker at flere skal prøve tjenesten, og tilbyr nå gratis reise for passasjerer fra 31. januar til 13. februar.

– Alt man behøver å gjøre som passasjer er å gå inn i appen Brakar Fleks og velge holdeplass man vil reise fra og til, klokkeslettet man vil reise, og hvor mange som skal ta turen. Man får så en bekreftelse på at bestillingen er mottatt og bussen kommer til avtalt tidspunkt på holdeplassen som er valgt i appen, forklarer Sigander.

I appen er det også et kart der det er mulig å følge bussen og se når den nærmer seg. Er man ukomfortabel med bestilling gjennom app, kan man bestille på tlf. 177.

Kjører i lengre periode

Fleks Gol sentrum er et prøveprosjekt i Brakar, som egentlig skulle vært avsluttet i disse dager, men på grunn av koronanedstengninger og utsettelser, vil tjenesten nå kjøres frem til 27. mai. ­– Vi er glade for å kunne kjøre en lengre periode nå i vinter og litt utover våren, og håper at mange vil prøve tjenesten, sier Johan Sigander.

Målet med prosjektet er å gjøre kollektivtransporten bedre tilpasset passasjerenes behov. Prosjektet er finansiert av Viken fylkeskommune, og blir gjennomført av Brakar i samarbeid med Gol kommune og Vy.

For mer informasjon:

Prosjektleder, Johan Sigander, Brakar. Tlf. 90657401