Skip to main content

Etter nesten halvannet års drift går bruken av elbysykkeltilbudet i Buskerudbyen stadig oppover. I 2022 er det foretatt 5614 turer med Brakars bysykkel. Utleie fortsetter gjennom vinteren med piggdekk på syklene.

­Elektriske bysykler, driftet av Brakar, ble lansert i Kongsberg og Lier høsten 2021. Tall for 2022 viser at Kongsberg leder an, med 4519 turer. De to mest trafikkerte strekningene var Lier togstasjon-Kjellstad næringspark og Kongsberg knutepunkt-Rådhuset/Krona.

– Vi er godt fornøyde med bruken av tilbudet så langt. Vi forventet at bruken skulle være høyere i Kongsberg, det er et litt mer kompakt sted enn Lier, der knutepunkter ligger lenger fra hverandre, men vi ser at bruken har økt også i Lier i høst, sier salgs- og markedssjef Kjersti Nordgård i Brakar.

Stor vekst i Kongsberg

Elbysykkeltilbudet i Kongsberg og Lier er finansiert via Buskerudbyen.

September var den beste måneden i Kongsberg, med 786 turer. Sammenlignet med september i 2021 var det en vekst på 135 prosent.

Høsten 2022 ble det etablert flere lokasjoner for syklene både i Lier og Kongsberg, noe som sannsynligvis har bidratt til veksten. 

Piggdekk

I vintermånedene går naturlig nok utleien ned, men tilbudet er i drift året rundt. Halvparten av syklene er satt på vinterlagring, mens resten er utstyrt med piggdekk.

– Vi synes det er veldig fint å ha dette som et helårstilbud, og med piggdekk er det trygt å sykle også på snø, sier Nordgård.

Syklene er for øvrig utstyrt med gode sykkellykter som automatisk slås på når man tar i bruk sykkelen, slik at man både ser godt og er godt synlig i vintermørket.

Sykler kan leies i appen Brakar Billett, og har man allerede en gyldig bussbillett får man rabatt i leien.

Fakta
Brakar Bysykkel er et Buskerudbyprosjekt og finansieres av belønningsmidler fra Samferdselsdepartementet. Hensikten er å bidra til færre bilreiser og attraktive byer og tettsteder, og gi innbyggerne et «dør til dør-tilbud» sammen med ordinær kollektivtransport.

Les mer på brakar.no/bysykkel

For ytterligere spørsmål:
Kjersti D. Nordgård, tlf. 918 43 227

Se bildebanken vår for flere bilder.