Skip to main content

Fredag 26.oktober åpner det nye og opprustede kollektivknutepunktet på Bragernes torg i Drammen. For deg som bruker Bragernes torg som stoppested vil det være nye plattformer å forholde seg til for noen av linjene våre. Vi i Brakar gleder oss til å få bedre fasiliteter for kundene som reiser med oss!

Fra klokka 10.05 fredag 26.oktober vil Brakars busser ikke lenger gå fra midlertidige holdeplasser som de har hatt mens Bragernes torg har blitt rustet opp. Da venter nye og moderne plattformer, med bedre komfort og bedre oversikt.

På kartet ser du hvor de nye plattformene ligger og hvilke linjer som har avganger fra de forskjellige plattformene. Du kan forstørre kartet ved å klikke på det.

Digital ruteinformasjon
På plattform C i Øvre Storgate og plattform B ved McDonalds har vi satt opp nye holdeplassøyler med digital informasjon på touchskjermer. Her finner du alle rutetabellene for linjene som har avgang fra plattformen. Du trykker ganske enkelt på din linje for å få din rutetabell. Foreløpig har vi kun lagt inn rutetabeller, men ser mulighet for både kart, reiseplanlegger og tilgang til annen digital informasjon. Ved åpning av Bragernes torg ønsker vi primært å teste hvordan denne typen digital informasjon fungerer og blir tatt imot blant kundene våre.

Vi får også to nye store søyler som viser hvor bussene går. Også her er det touch-skjermer hvor vi etter hvert også vil kunne legge inn annen type informasjon.

Smarte benker drevet av solenergi
På plattform C i Øvre Storgate og plattform D i St. Olavs gate tester vi ut nye smarte benker. Benkene har wifi og USB-uttak for mobillading. Benkene får strøm fra solcellepaneler, men er også koblet til ordinær strøm som back-up. De skal imidlertid klare norsk vinter godt for de skal tåle ned mot -45 grader. Og blir det varmt om sommeren så takler de også det godt med maks temperatur på 60 grader. Benkene registrerer hvor mange som sitter på de og bruk av lading via USB-uttaket.

Det nye kollektivknutepunktet er prosjektert av Drammen kommune med midler fra Buskerudbyen.