Skip to main content

I desember går den elektriske utviklingen i Drammensområdet videre! Da ruller 22 nye elektriske busser ut på veiene i rute for Brakar, to av dem er elektriske leddbusser som skal kjøre på linje 3. Det kommer også en ny, og helt elektrisk, linje mellom Lierbyen skole og Gulskogen! Ladestasjonene for de elektriske bussene er nå under montering.

Bybussene i Drammen blir helt eller delvis elektriske når de nye elbussene begynner å kjøre i rute fra desember. Det er linjer i Drammen, Lier og Mjøndalen som nå blir helt eller delvis elektriske. De elektriske bussene må lades mellom turene, og derfor monteres det nå ladestasjoner for dem på endeholdeplassene på de linjene som nå får elektriske busser. Ladestasjonene er cirka seks meter høye, og de leder kun strøm når bussen er inne for lading.

Med så mange nye elektriske busser vil Brakar få ned utslippene i forbindelse med kjøring ytterligere. Linje 3 mellom Kastanjesletta og Fjell får to nye elektriske leddbusser, og sammen med linjene 4, 22, 24, 53 og 54 blir denne linja delvis elektrisk. Linjene 5, 51 og den nyopprettede linja mellom Lierbyen skole og Gulskogen, blir helelektriske.