Skip to main content

Fra og med søndag 20. september streiker rundt 3 800 bussjåfører på Østlandet etter brudd i forhandlingene om bussbransjeavtalen. Streiken medfører at  at alle Brakars avganger, med unntak av noe skolekjøring, ikke blir kjørt. Vi oppfordrer våre kunder til å finne andre reisemåter.

Sjåfører i hele Viken-området er i streik. Trikk, tog, båt og T-bane kjører som normalt. I Vestfold er ingen sjåfører i streik, og linje 103 og 113 mellom Hønefoss og Jevnaker vil også kjøre som normalt.

Følgende Brakar-avganger vil kjøre uavhengig av streik:

  • Hallingdal: egen oversikt
  • Flesberg: skoleskyss fra Ulland-området til Flesberg skole (linje 118)
  • Nore og Uvdal: skoleskyss  fra Hellekleiv, Åsbøgrend og Wetterhusgrend til skolen.
  • Nore og Uvdal:  skoleskyss fra  Fønnebø til både Uvdal og Rødberg skole (linje 429)
  • Sigdal: skoleskyss fra Hiåsskogen til Prestfoss (linje 107)

Disse avgangene kjøres av sjåfører som ikke tilhører streikende fagorganisasjoner. I tillegg vil skoleskyss med drosje kjøres, med unntak av drosjekjøring som er mating til skolebusser som ikke går.

Refusjon av periode- og ungdomsbilletter
Vi refunderer periode- og ungdomsbillett til registrerte kunder. Et administrasjonsgebyr på 50 kroner tilkommer. Refusjonsdager telles fra 20. september da streiken startet.

Kunder som ikke har registrert seg kan få refusjon men må personlig (fra 18 år) komme innom vårt kundesenter i Drammen og vise frem salgskvittering eller mobilbillett. Dette fordi uregistrerte kunder ikke har gitt sitt samtykke til at vi kan oppbevare deres historikk og personopplysninger.

OBS! Dersom du har billett på reise-/ungdomskort vil kortet bli sperret og du må kjøpe nytt elektronisk kort når du skal reise igjen. Vi frafaller derfor adm.gebyret til kunder med kort.

Refusjon av enkeltbillett og reisepenger
Har du kjøpt enkeltbillett ved en feil på mobiltelefonen refunderer vi den. Reisepenger refunderes ikke da disse kan benyttes når streiken er over.

Vår reisegaranti gjelder ikke ved streik.

Noen av Vys ekspressbusser vil også stå som følge av streiken. Detaljert info finner du hos Vy

Vi håper partene raskt kommer til enighet, og vi beklager så mye alle ulemper streiken medfører for våre kunder!