Skip to main content

Brakar øker ombordtillegget men endrer ikke prisene. I tillegg innføres familierabatt i helgene. Dette er kollektivselskapets gladmelding til kundene. Endringene trer i kraft 1.februar.

Fra 1.februar vil inntil fire barn som reiser sammen med voksen eller honnør kunne reise gratis i helgene. Denne familierabatten vil gjøre bussen enda enklere og mer attraktiv for barnefamilier å bruke på vei til og fra hyggelige gjøremål i helgene.

-Vi spilte inn denne rabatten til fylkeskommunens budsjettbehandling for 2018. Det er gledelig at fylkestinget valgte å gi oss penger til å innføre denne i år, sier Terje Sundfjord, administrerende direktør i Brakar.

Økt ombordtillegg
Ombordtillegget på enkeltbillett økes til 20 kroner og det innføres samme ombordtillegg på periodebillett. På linje 200 Hønefoss – Oslo er ombordtillegget 100 kroner på periodebillett. Det blir ikke noe ombordtillegg på barne- og honnørbilletter. Utover dette er det ingen prisendringer. Dette gjøres for å få flere til å benytte mobil og nettbutikk. Prisen på enkeltbillett blir dermed den samme pris Ruters pris i sone en. Brakar er billigere på i alle andre soner.

Salg utenfor buss
Salg utenfor buss passerte 50 prosent de siste månedene av 2017. Av dette skjedde rundt 35 prosent av salget på mobil, en økning på 15% fra januar. Nettbutikken stod for 5% av salget, mens det øvrige salget skjer i Brakars billettutsalg. Målet er at 70 prosent av omsetningen skal skje utenfor buss i løpet av 2018. Brakar lanserer også ny billettapp og nettbutikk i løpet av vinteren.

-Vi forsøker i første omgang å stimulere til salg utenfor buss ved å øke ombordtillegget. Dersom vi ser dette ikke er tilstrekkelig vil vi vurdere andre tiltak for å øke salget utenfor buss, sier Sundfjord. –Når kundene har billetten klar går ombordstigning raskere og vi får bussen fortere fram. Det er viktig for å være konkurransedyktige med personbilen, sier han.