Skip to main content

Den 24.juni lanserer Brakar en spennende ny mobilitetstjeneste i Modum, Sigdal og Krødsherad. Med samkjøringsappen SammeVei vil du som sjåfør kunne få betalt for at noen sitter på med deg, og som passasjer får du sitte på med noen som skal samme vei til samme tid som deg. En perfekt match!

Hvordan fungerer det?
For å bli med i ordningen laster du ned appen SammeVei i AppStore eller Google Play og registrerer deg. Man registrerer deg som sjåfør eller passasjer, og angir når du har tenkt å reise. Mulige passasjerer eller sjåfører vil da komme opp som en match. Registrer deg og bidra til å skape et helt nytt mobilitetstilbud i sommer!

Passasjer betaler sjåfør 36 kroner (de første 36 kilometerne, deretter 1 krone per kilometer) for turen. Dette overføres automatisk via app, så det er ikke nødvendig å avtale pris eller ha med penger.

Sjåførene som legger ut turer får i tillegg betalt en belønning på 28 kroner (de første 36 kilometerne, deretter 0,8 kroner per kilometer) og får 10 kroner per tur de legger ut.

Alle sjåfører eller passasjerer er også med i konkurranse om flotte premier. Alle som har delt minst 10 turer i løpet av perioden blir rangert og topp tre i hver kategori vinner:

Passasjer:
1.  Årskort hos Brakar
2. Busskort med verdi 6000.
3. Busskort med verdi 3000.

Sjåfør:
1. 1 års parkeringskreditt hos Easypark
2. Bilvask 12 vasker
3. 150 liter bensin hos Circle K eller Shell.

Prosjektet avsluttes ved skolestart.

Du må være 18 år for å kunne registrere deg. Øvrige brukervilkår for tjenesten finner du her. Tjenesten er et samarbeid med SammeVei AS.

Sommeren godt tidspunkt
Sommeren er et godt tidspunkt å teste dette på fordi det er en del busslinjer som ikke kjøres like ofte da. Dermed blir behovet for alternative mobilitetsløsninger større. I området Modum, Sigdal og Krødsherad opphører skolebusstilbudet under sommeren, og da vil samkjøring med SammeVei være et glimrende alternativ!

Mer informasjon om SammeVei finner du på www.sammevei.no.

Prosjektet varer fram til 18.august.