Skip to main content

Nå har de elektriske bysyklene endelig kommet til Lier! Disse kan leies gjennom Brakar Billett-appen, og finnes på flere ladestasjoner nær knutepunkter i Lier.

Det er Brakar og Buskerudbyen som i samarbeid med Lier kommune lanserer dette nye tilbudet for leie av elsykler. Lanseringen i Lier ble noe forsinket på grunn av uforutsette utfordringer rundt strømtilførsel til en av ladestasjonene, men nå er syklene åpne for leie!

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier var førstemann ut for å prøve sykkelen, og syklet fra Lierbyen til Lier stasjon.

– Dette var en veldig behagelig sykkel å sykle på, og man kommer raskt og greit frem. Syklene har god batterikapasitet, det er gode seter, og de er enkle å ta ut og sette på plass på ladestasjonen, sier Ringdal etter turen.

– Vi er veldig glade for å ha fått dette tilbudet i Lier. Det er et godt alternativ til bussen på strekninger der det er ikke så mange avganger, legger hun til.

24 sykler fordelt på 3 ladestasjoner

Foreløpig er det plassert ut 24 sykler på tre ladestasjoner i Lier, men etter hvert vil 40 sykler være tilgjengelig. I første omgang finnes syklene i Lier her:

  • Lier stasjon
  • Lierbyen (ved Rådhuset)
  • Kjellstad næringspark

– Vi kommer til å følge med på hvor syklene brukes, slik at vi etter hvert kan gjøre tilpasninger for å få det til å fungere best mulig. Det er for eksempel mulig å opprette virtuelle parkeringsplasser for syklene dersom vi ser de brukes ofte til et område hvor det per i dag ikke er ladestasjoner. Vi er spente på hvordan publikum vil ta dette nye tilbudet i bruk, og er helt åpne på at her har vi mye å lære, sier Kjersti D. Nordgård, prosjektleder og salgs- og markedssjef i Brakar.

Enklere å komme seg rundt

De elektriske bysyklene er nå på plass i både Lier og Kongsberg, og flere kommuner vil komme etter hvert. Både Øvre Eiker og Drammen kommune ønsker å delta i dette tilbudet.

– Brakar Bysykkel har potensiale til å bli et flott tilbud til befolkningen i Buskerudbyen. De gjør det enklere å komme seg rundt uten bil, og vil kunne bidra både til mer sykkelglede og bedre folkehelse, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

Leies gjennom Brakar Billett

Elsyklene er tilgjengelig for leie gjennom appen Brakar Billett. Les mer om leie og hvordan du tar ut sykler her.