Skip to main content

Brakar kjører også i år en adventskalender på Facebook hver dag frem mot julaften, men denne gangen har vi gått for en alternativ variant der vi ønsker å oppfordre til gjenbruk. Premiene i årets kalender er rett og slett gjenglemte ting på bussen som aldri har blitt hentet.

Hver eneste dag kommer det inn et stort antall gjenglemte ting til Brakars kundesenter. I høst- og vintersesongen er pågangen ekstra stor, med spesielt mange paraplyer, votter, hansker og luer. Dessverre er det veldig mye av det som kommer inn som aldri blir hentet, og etter én måned blir hittegodset sendt videre. Verdisaker sendes til politiet, mens resten enten blir gitt til frivillige organisasjoner eller kastet dersom det er i dårlig stand.

­Gir hittegodset nytt liv

– Vi synes det er synd at ting ikke blir hentet, for det er mye fint som blir glemt igjen, og noen ganger overraskende ting, som for eksempel en ostehøvel og en brunost, et helt nytt stretchlaken og en gang et bur med rotter, forteller salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård, og legger til:

–­ Etter hvert må vi kvitte oss med tingene, for vi har rett og slett ikke plass til å oppbevare alt. Nå vil vi gi disse tingene nytt liv, sier hun.

Etter at Brakar la ut en post på Facebook tidligere i høst der vi fortalte om mange gjenglemte paraplyer, var det en passasjer som foreslo å dele dem ut i årets julekalender.

– Det syntes vi var en god idé, så i år har vi plukket ut noen av de fullt brukbare tingene som aldri har blitt hentet og gir dem bort i en forundringspose i julekalenderen, sier Nordgård men forsikrer at det ikke vil dukke opp noen rotter som står og skotter oppi der.

I god stand

Hva som havner i forundringsposene er hemmelig, men alt er helt og fint og i god stand, og alt av eventuelt tøy som gis bort har vært på rens.

– Denne adventskalenderen er veldig i tråd med Brakar sine overordnete verdier på miljø og bærekraft, og vi håper at mange vil være med å delta, sier Nordgård.

For å delta trenger du bare gå inn på Facebook-siden vår, og svare på spørsmålet i dagens luke. Èn vinner vil trekkes hver dag frem til julaften.

Har du glemt noe på bussen?

Dersom du har glemt igjen noe på bussen kan du ta kontakt med oss for å sjekke om vi har funnet det.

Kontaktinfo:

 • Drammen (inkl. Svelvik og Nedre Eiker), Lier og Hallingdal. Ring 177, eller fyll inn dette skjemaet.
 • Øvre Eiker, Modum og Vikersund
  Øvre Eiker/Hokksund tlf. 453 98 367 kl.09.00 – 14.30
  Modum, Vikersund, Sigdal og Krødsherad tlf. 907 37 362 kl 09.00 – 14.30
 • Kongsberg og Numedal
  Ring 453 98 358 mellom klokken 09:00-14:00 på hverdager.
 • Ringerike
  Ring Mix-kiosken i Hønefoss på 32 11 16 02. Åpningstider er hverdager 7-20, lørdager 10-16 og søndager 10-20.