Skip to main content

Nå kan alle som ikke ønsker å benytte mobilbillett skaffe seg en papirbillett fra Brakars kundesenter.

– Siden vi fortsatt holder fordøren på bussen igjen for å ivareta smittevern må vi tenke litt nytt, sier Terje Sundfjord, adm. direktør i Brakar. –Vi reintroduserer derfor rett og slett den gamle papirbilletten.

Den nye billetten er en skrapebillett, på samme måte som et skrapelodd, som gjelder én dag. Her skraper du frem gyldig dag og måned og kan reise ut Brakars driftsdøgn. – Og kanskje kan du skrape fram en gratistur også, sier Sundfjord.

-Billetten er inspirert av samme type billett vi fant i Edinburgh for et-par år siden, forteller han. –Vi tok den med hjem fordi vi synes den var litt morsom, og nå kom den jammen til nytte.

De aller, aller fleste betaler nå med appen Brakar Billett. Men Brakar ser det er en liten gruppe som ikke er fortrolige med app. Dette er også en kundegruppe som gjerne vil betale for seg.

Siden billetten er en dagsbillett er pris for billetten 3 x enkeltbillett i én sone, og 2 x enkeltbillett for 2 soner og oppover.  Billetten får du på Brakars kundesenter på Bragernes torg. Kunder andre steder i fylket kan kjøpe billetten ved henvendelse pr telefon.  Ta kontakt med oss på 177.

Billettkontroll tilbake
Innføring av «koronabilletten» gjør at Brakar så smått begynner med billettkontroll igjen.

–Siden folk har lagt seg til litt «nye betalingsvaner» nå når dørene er stengt foran, vil vi starte litt mykt, forteller Sundfjord. –Men det er veldig viktig for alle som reiser kollektivt at vi sikrer inntekten vår og øker andelen som betaler for seg. Det store tapet av billettinntekter vi får i år kan få konsekvenser for kollektivtransporten fremover, sier han.