Skip to main content

Fra 31. mars forsterker Brakar HentMeg-tilbudet i Kongsberg i helgene, både fredag kveld og hele lørdag og søndag. – Dette blir et skikkelig løft for kollektivtilbudet i Kongsberg, sier adm. direktør Terje Sundfjord i Brakar.  

Viken fylkeskommune har bevilget ekstra midler til å forsterke bestillingstilbudet HentMeg på Kongsberg. Fra 31. mars blir det en betydelig utvidelse av kjøring i helgene.   

– Vi ønsker å følge opp den gode utviklingen til HentMeg, og ved å gi denne ekstra bevilgningen håper vi at enda flere vi reise kollektivt i Kongsberg, sier Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel i Viken. 

Et fantastisk helgetilbud 

Fredag utvides kjøringen til klokken 24.00. Lørdag og søndag blir det kjøring fra morgen til kveld, og da kan man også benytte HentMeg i hele HentMeg-sonen (se kart).  

– Vi er veldig glade for å kunne tilby et skikkelig helgetilbud i Kongsberg, og for første gang et søndagstilbud. Ved å åpne for kjøring i hele HentMeg-sonen i helgen, ønsker vi å gjøre tilbudet enklere og mer tilgjengelig slik at flere kan bruke det, sier adm. direktør Terje Sundfjord i Brakar.  

– Med et bestillingstilbud blir det i tillegg mer fleksibelt for passasjerene, da de ikke trenger å forholde seg til en rutetabell men kan reise akkurat når det passer for dem, legger Sundfjord til. 

Her er de nye tidene for kjøring fra 31. mars: 

  • Mandag-torsdag: 08:30-14:30 og 17:00-21:00* 
  • Fredag: 08:30-14:30 og 17:00-24:00* 
  • Lørdag: 08:00-24:00 
  • Søndag: 09:00-22:00 

*Mandag-fredag må reisen starte eller avslutte i indre sone. 
Lørdag og søndag kan HentMeg benyttes i hele HentMeg-sonen. 

Avgrensingen med indre sone på hverdager beholdes da det disse dagene kjører mange andre linjer i samme område.  

Linje 401 utgår på lørdager 

Fra 1. april vil ikke Brakar lenger kjøre linje 401 Gamlegrendåsen S-Lindbojordet på lørdager, siden strekningen nå blir dekket av HentMeg. 

– Dette blir et enda bedre tilbud for de som bor langs 401 sin trasé. Når man benytter HentMeg kan man benytte alle holdeplasser i hele sonen, ikke bare de som hører til linje 401. Driftsdøgnet blir også utvidet, og det blir et tilbud på søndager, sier Sundfjord.  

Bestill flere turer samtidig 

Nå er det også mulig å bestille flere HentMeg-turer samtidig. Reiser man på en fast strekning til faste tider, kan man legge inn en seriebestilling. Dette gjøres ved å ringe kundesenteret på tlf. 177.  

Kjører i hele påsken

HentMeg vil kjøre ekstra i påsken i år. Bestillingstjenesten vil være tilgjengelig i hele HentMeg-sonen fra kl. 09-19 fra Skjærtorsdag til og med 2. påskedag.  

– Vi håper at mange vil benytte seg av det utvidede påsketilbudet. For eksempel vil man nå enkelt kunne komme seg direkte opp til skisenteret i hele åpningstiden, avslutter Sundfjord.  

FAKTA:  

Hvordan fungerer det? 

  • Bestill på hentmeg.no eller ring 177
  • Velg holdeplassen du vil reise fra eller skriv ønsket adresse for å få forslag på holdeplass. Alle holdeplasser innenfor sonen kan brukes. Mandag-fredag må reisen starte eller avslutte i indre sone.
  • Få SMS med bekreftelse 
  • Du blir hentet på avtalt holdeplass til avtalt tid

Hva koster det:

Å bruke HentMeg koster det samme som å kjøre vanlig buss, og i HentMeg-sonen er det bybillettpris som gjelder: 25 kroner for voksen og 13 for barn og honnør.  

Billetter kjøpes som vanlig i app eller hos sjåfør i bussen, og periodebilletter og reisekort kan brukes.