Skip to main content

Når skolene åpner for 1.-4.trinn mandag 27.april gjenopptar Brakar det meste av sin kjøring. Vi vil kjøre normale rutetider som før vi reduserte avganger på grunn av korona. Det gjør at de fleste ordinære avganger, inklusive skoleavganger, vil kjøres igjen fra mandag 27.april. Vi anbefaler våre kunder å benytte reiseplanlegger eller appen Brakar Reise.

Det er noen få unntak som ikke kjøres:

  • Nattbussavganger
  • Ekstrabusser på avganger der det ikke er nødvendig fordi det er vesentlig færre elever, og avganger som kun kjøres til ungdomsskoler.
  • Brakar HentMeg og linje 450 selvkjørende bussen i Kongsberg.
  • Linje 200 Hønefoss – Oslo kjører fortsatt fellesferieruter. Avgangen kl 04.30 fra Hønefoss med retur fra Oslo kl 06.00 kjøres fra 27. april.

Smittevern ombord

I bussene vil forreste seterad være stengt, og påstigning skjer gjennom dørene på midten eller bak.

Utover dette gjelder de samme reglene som har vært praktisert mens det har vært redusert kjøring. Reisende skal holde så god avstand som de klarer til hverandre, i minst mulig grad berøre ting i/på bussen. Retningslinjer for persontrafikk kommer fra FHI om kort tid.  Frem til disse foreligger retter vi oss etter generelle helseråd.

Vi ønsker fortsatt at publikum bruker Brakar Billett som betalingsmiddel. Det er både den enkleste og billigste måten å betale på og den måten som best begrenser potensiell smitte.

Oppstart skoleskyss
Vi ber alle foreldre gjøre seg kjent med veileder fra FHI/utdanningsdirektoratet med råd om skoleskyss. Brakar har dialog med kommunene for å sikre at skoleskyssen foregår på en trygg måte. Det er svært viktig at alle barn følger rådene fra Utdanningsdirektoratet/FHI. Bussene blir vasket grundig hver dag for å ivareta smittevern best mulig.  En oppsummering av rådene finner du her samt lenke til full veileder.