Skip to main content

Hovedutvalget for samferdsel i Buskerud fylkeskommune har denne uken vedtatt at bydelene i Drammen som har mistet busstilbudet, vil få igjen et minimumstilbud. Brakar jobber nå med å se på hvor raskt dette kan gjenopprettes. Målet er at det skal skje så snart som mulig. 

Linje 14, 15, 16 og 21

Minimumstilbudet gjelder for linjene 21 Tolerud- Drammen busstasjon, linje 14 Strøtvet-Underlia, linje 15 Austad-Drammen busstasjon og linje 16 Drammen busstasjon-Mælen/Skoger. 

Det var i møtet i hovedutvalget for samferdsel i juni at administrasjonen fikk i oppgave å se på et alternativt kollektivtilbud til områder i Drammen som har mistet kollektivtilbudet. Med bakgrunn i dette har Brakar sett på ulike løsninger. Minimumstilbudet som hovedutvalget nå har vedtatt er i samsvar med forslaget fra Brakar.

Hverdager og lørdag

Tilbudet vil, for alle disse linjene, bestå av et timetilbud i morgenrushet mellom kl. 06.30-08.30, et totimerstilbud mellom kl. 08.30-14.30, timetilbud igjen i ettermiddagsrushet mellom kl. 14.30-17.30, deretter totimerstilbud mellom kl. 17.30-21.30. 

Lørdager videreføres totimersfrekvensene som kjøres i dag. Søndag er det ingen tilbud.

Finansieringen gjøres fra budsjettet til Brakar for inneværende år. I tillegg har hovedutvalget bedt fylkesdirektøren jobbe med å finne inndekning for anbefalt minimumstilbud i økonomiplanen for videre drift i 2025.

Les mer hos Buskerud fylkeskommune.