Skip to main content

Vilkår Brakar Bysykkel

Hvordan du bruker tjenesten finner du på brakar.no/bysykkel. Når du benytter Brakar bysykkel, inngår du en avtale med Brakar som er underlagt følgende vilkår for kjøp, bruk og personvern:

1. Kjøp

1.1 Du må ha registrert gyldig betalingskort og mobilnummer i appen Brakar Billett for å leie en bysykkel.

1.2 Du har ikke angrerett, og samtykker i at denne avtalen oppfylles fra begge parter slik at reglene om angrerett ved fjernsalg av finansielle tjenester ikke kommer til anvendelse. For mer informasjon, se Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler (angrerettloven) (gjennomføring av direktiv 2011/83/EU om forbrukerrettigheter) (kapittel 1. §2).

1.3 Telefonnummer blir lagret i to uker etter bruk før det slettes, med mindre du har misligholdt avtalen.

2. Bruk

2.1 Du er ansvarlig for å overholde trafikkreglene, ta hensyn til andre trafikanter og bruk av hjelm. Dersom du påfører deg selv eller andre skade ved bruk av bysykkelen er du personlig ansvarlig.

2.2 Du er personlig ansvarlig for sykkelen inntil du setter den i en ladestasjon eller låser den utenfor en ladestasjonen og dermed avslutter leieforholdet. Siden du er ansvarlig, anbefaler vi ikke at du låner bort sykkelen til andre.

2.3 Du er selv ansvarlig for å ha nok batteri på mobiltelefonen til å kunne låse opp sykkelen dersom du har låst den. Om du mister/blir frastjålet mobilen mens du har låst sykkelen, meldes dette til Brakars kundesenter.

2.4 Syklene blir fortløpende kontrollert og reparert. Det kan likevel være at du finner en defekt sykkel i stasjonen. Du er selv ansvarlig for å sjekke at sykkelen er hel og i forsvarlig stand før den tas i bruk. Vi ber deg ta kontakt med Brakar Kundesenter dersom du oppdager skader på bysykkelen du har leid.

2.5 du betaler en oppstartspris. Dersom du allerede har en aktiv bussbillett i Brakar Billett betaler du mindre. Velg bysykkel i menyen. Du kan ha sykkelen i maksimum tolv timer.

2.5.1 Priser:

  • Med aktiv bussbillett i Brakar Billett (gjelder alle billetter): Oppstartspris kr. 15,- inkludert 10 minutters sykling, deretter 1 krone per minutt.
  • Uten aktiv bussbillett i Brakar Billett: Oppstartspris kr. 25,- inkludert 10 minutters sykling, deretter 1 krone per minutt.

Tjenesten er ikke tilgjengelig i Vy App eller Entur App.

2.5.2 Mellom klokken 00:00 og 06:00 er syklene ikke tilgjengelig for leie. Du kan levere en sykkel i denne perioden.

2.6 Bysykkelen skal ikke brukes eller fraktes utenfor Brakars virksomhetsområde, dvs. tidligere Buskerud.

2.7. Når du returnerer bysykkelen, setter du den på plass i en av ladestasjonene eller låser den forsvarlig utenfor en ladestasjon dersom stasjonen er full, men ikke lenger enn 10 meter fra en ladestasjon. Dette kan også være virtuelle ladestasjoner som vises i appen. Setter du sykkelen fra deg et annet sted enn dette påløper en avgift på 200,- kroner.

Du fester sykkelen ved å sette forhjulet på sykkelen inni ladestasjonen. Denne har en liten sensor som forteller systemet at sykkelen er returnert. Bekreftelse mottar du i app på telefonen din, men du kan gjerne forsikre deg om at sykkelen faktisk er låst. Skulle du ta med deg sykkelen hjem må du plassere den slik at vi lett kan hente sykkelen og kjøre den til en ladestasjon. Hvis det ikke er mulig for oss å hente sykkelen vil det påløpe kostnader på kr 800,- per påbegynte døgn sykkelen er utilgjengelig for henting.

Hvis sykkelen ikke er plassert riktig i ladestasjonen, eller er ulåst når du forlater den, er du erstatningsansvarlig dersom den blir stjålet. Du må umiddelbart melde tyveriet til Brakar. Du plikter også å samarbeide med Brakar om utfylling av politianmeldelse.

Ta kontakt med Brakar Kundesenter på tlf. 177 eller e-post kundesenter@brakar.no for hjelp. Ved mislighold risikerer du å bli sperret fra ytterligere bruk av bysykkelen.

2.8 Dersom sykkelen er mistet, stjålet eller totalvraket, og dermed ikke er tilgjengelig for andre kunder, kan du eller dine foresatte bli holdt erstatningsansvarlig i henhold til lov om skadeserstatning. Sykkelens verdi er ca 25.000,- kroner. Vi anbefaler deg å ta kontakt med Brakar så snart uhellet oppdages. Ved mislighold vil du motta et gebyr på 5000,- kroner. I tillegg kan Brakar fremme erstatningskrav for tapt bruk av sykkelen.

2.9 Du må ha fylt 16 år for å kunne benytte bysykkelen. Barn i alderen 12-15 år kan benytte sykkelen i følge med foresatte.

3 Videresalg

3.1 Det er ikke tillatt å videreselge tjenesten.

Brakar Bysykkel og personvern